Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rochia de mireasă, cu care Prințesa Diana a intrat în istorie, admirată de o lume întreagă

Nunta prințesei Diana cu prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a rămas în istorie. Realizarea rochiei de mireasă a durat luni de zile, iar secretul modelului a fost păstrat cu grijă, până în ziua nunții. Designerul rochiei celebre își amintește încă detalii de atunci.

În cele peste patru decenii de carieră, Elizabeth Emanuel a creat ținute pentru celebrități precum Madonna sau Rita Ora. Dar rochia de mireasă pe care Prințesa Diana a purtat-o la nunta cu Prințul Charles, în 1981, i-a rămas în suflet.

„A fost un instantaneu al timpului, al anilor '80. Excesul, volanele, dantela, basmul. E un fel de rezumat perfect al acelui moment”, spune Elizabeth Emanuel, creatoare de modă.

Designerul britanic a cunoscut-o pe prințesa Diana în lunile în care ea și soțul ei de atunci lucrau la rochia de mireasă. Rochia ivoire, cu umeri largi și trenă lungă de opt metri, acoperită cu perle și paiete, a intrat în istorie.

„E încă în amintirile tuturor. Era acel gen de femeie cu o prezență puternică, o persoană atât de bună, amabilă și frumoasă”, a mai spus Elizabeth Emanuel, creatoare de modă.

Nunta, televizată în întreaga lume, a fost doar începutul fascinației publicului pentru Diana.

„Cred că oamenii simțeau că face parte din familie, că îi pasă. Se simțeau aproape de ea pentru că știau fiecare detaliu din viața ei. A fost în toată presa tot timpul. Așa că atunci când viața ei a fost smulsă, a fost acest gol mare”, a transmis Elizabeth Emanuel, creatoare de modă.

Gesturile ei au făcut înconjurul lumii și i-au adus titlul de Prințesa Inimilor. Îmbrățișa pacienții cu SIDA, se împrietenea cu orfanii și mergea pe terenuri minate ca să arate cât de periculoase sunt minele terestre. Pe 31 august, se împlinesc 25 de ani de când Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină, la Paris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE