Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Brazi de Crăciun, vânduți pe bucăți. Comercianții au rămas cu marfa nevândută

Brazii naturali nu prea au fost la mare căutare anul acesta, cel puțin, în Craiova. Dovadă, piețele sunt pline și acum de sute de pomi de iarnă tăiați, care nu și-au găsit cumpărători. Comercianții au ținut la preț până-n ultimul moment, iar acum, că au rămas cu marfa pe stoc, încearcă să mai reducă din pagubă. Taie brazii în bucăți și vând separat crenguțele. 

În Piața Centrală din Craiova aleile sunt pline de brazi, expuși încă la vânzare. Pentru că și-au dat seama că nu mai au șanse să-i cumpere nimeni acum, comercianții le taie crengile, în speranța că așa vor reuși să mai facă ceva bani. Totul sub privirile celor care și-ar fi dorit totuși să aibă un brad în casă, de sărbători, dar nu și-au permis.

”Nu am luat brad, că au fost scumpi. Am luat doar un buchet de crenguțe”, a spus un cetățean.

Dacă unora brazii li s-au părut scumpi, alții spun că încearcă să protejeze natura, așa că folosesc mai mulți ani la rând același pom de iarnă din plastic. 

”Eu am artificial, ca să protejez natura și îmi pare rău că, uitați și dumneavoastră, s-au tăiat și rămân cu ei că lumea a început să înțeleagă și își cumpără brazi artificiali, să nu mai afectăm natura și pădurea”, a explicat un altul. 

Unii comercianți au acceptat în cele din urmă să facă și gesturi de caritate. 

Vânzătorii de brazi din piețe recunosc că au mai rămas și în trecut cu marfă pe stoc, dar nu așa multă ca în acest an. 

Marius Ștefan, comerciant cu brazi la Craiova: Lumea și-a luat din mall-uri, foarte buni, foarte ieftini, 25 de lei discount voucherul.

Reporter: Cu cât ați rămas sau procentual așa cu cât? 

Marius Ștefan, comerciant cu brazi la Craiova: Cam un sfert. 

Reporter: A mai fost în vreun an așa? 

Marius Ștefan, comerciant cu brazi la Craiova: Acum patru ani. Atunci au rămas puțini, acum au rămas cei mai mulți. 

În piețele din Craiova, brazii naturali s-au vândut cu prețuri cuprinse între 150 de lei și 2500 de lei, pentru un pom de 4-5 metri înălțime. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE