Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente în Ucraina în ziua de Florii. Trei oameni au murit și zeci de case au fost distruse

Rusia a bombardat regiunile Zaporojie și Harkov chiar în Duminica Floriilor. În orașul Zaporojie, zeci de case au fost distruse și trei oameni au murit.

Între timp, lupte grele se duc și în estul țării. Armata rusă tot încearcă să înainteze pe frontul din Bahmut, dar fără a înregistra progrese semnificative.

Cartiere rezidențiale bombardate

În orașul Zaporojie, armata rusă a bombardat câteva cartiere rezidențiale. Mai mult de 30 de case au fost grav avariate sau distruse. Printre victime se numără un copil de 11 ani și tatăl său.

Președintele Volodimir Zelenski a condamnat Rusia pentru că a bombardat civili chiar în Duminica Floriilor. Zelenski spune că Moscova nu face decât să se izoleze și mai mult de lume și de umanitate.

Marea majoritate a ucrainenilor se identifică drept creștini ortodocși și sărbătoresc Paștele pe 16 aprilie. Există însă și comunități de catolici care au sărbătorit duminică Învierea Domnului.

Anul trecut, Volodimir Zelenski a propus un armistițiu de Paște. Rusia a refuzat însă să oprească luptele. Kievul nu a fost sincer atunci când a propus câteva zile de pace, a fost justificarea Kremlinului.

În timp ce experții militari de la Institutul pentru Studiul Războiului susțin că Rusia se confruntă cu o lipsă acută de armament, soldații ucraineni continuă să primească muniție din Occident. Forțele Aeriene ucrainene au publicat pentru prima dată imagini cu sistemele de apărare aeriană la sol, NASAMS. Soldații care luptă cu astfel de muniții au distrus în cinci luni peste 100 de rachete și drone, susție armata ucraineană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE