Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Blocuri din Constanța, în pericol. Locatarii se tem că a fost afectată structura de rezistență din cauza excavărilor

Situație tensionată la Constanța unde locatarii din două blocuri se tem să mai stea în apartamentele lor. Zeci de locatari susțin că săpăturile efectuate pentru construirea unui imobil  vecin ar pune în pericol structura de rezistență a clădirilor în care locuiesc. Oamenii s-au panicat după ce, în urma excavărilor, un mal de pământ s-a surpat și au sunat la 112. Lucrările au fost sistate pentru moment, până la efectuarea unei expertize. 

De atunci, spun că trăiesc cu teamă de când au început lucrările pentru construcția noului imobil.

George Racheleanu, locatar: ”Normal că ne este teamă, nu putem sta liniștiți în blocul nostru că nu știm ce se întâmplă de pe-o zi pe alta.”

Monica Roman, locatară: ”Nu știm ce se va întâmpla cu fundația blocului nostru, nu știm ce se va întâmpla, doamne ferește de un incendiu, dacă se ridică igrasie, mucegai, nu o sa mai vedem lumina soarelui, în caz de incendiu nu știm cum ar putea intra cei de la ISU la o distanță de 60 de centimetri.”

Locatarii susțin că, în urma săpăturilor, pe scara unuia dintre blocuri au apărut crăpături.

Dumitru Coca, expert tehnic judiciar: ”A lucrat pe repede înainte, a pus căruța înaintea cailor, întâi trebuia să protejeze fundațiile cu piloți forați  și apoi trebuia să înceapă săpătura, pe repede înainte cam cum se fac multe lucrări în țara asta.”

Lucrările au fost sistate între timp de constructor, iar specialiștii Inspectoratului Teritorial în Construcții au început o expertiză. În paralel, și inspectori de la disciplina în construcții din cadrul primăriei fac verificări. 

Luminița Lare, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța: ”În funcție de rezultatul expertizei cu privire la lucrarea de săpătură, polițiștii locali vor dispune, dacă este cazul, măsurile corespunzătoare.” 

Reprezentanții primăriei spun că autorizația de construire pentru noul bloc este valabilă. Constructorul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere în acest caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE