Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden vrea să afle ce riscuri prezintă inteligența artificială pentru securitatea națională a SUA

Președintele american Joe Biden se va întâlni marți cu echipa sa de consilieri specializați în știință și tehnologie pentru a discuta despre ”riscurile și oportunitățile” pe care dezvoltarea în ritm rapid a inteligenței artificiale le prezintă pentru utilizatorii și pentru securitatea națională, relatează The Associated Press.

Casa Albă a anunțat că președintele Biden va sublinia, în cadrul discuțiilor despre inteligența artificială, ”importanța protejării drepturilor și a siguranței pentru a asigura inovarea în mod responsabil și a oferi garanții adecvate".

De asemenea, președintele SUA a făcut din nou apel către Congres pentru a elabora o legislația prin care să protejeze copiii și să limiteze colectarea de date de către companiile de tehnologie.

Dezvoltarea inteligenței artificiale a stârnit dezbateri în Statele Unite, după lansarea pe piață a chatbotului ChatGPT de către compania OpenAI. Acest lucru a declanșat o cursă între giganții din domeniul IT pentru a crea instrumente similare, iar, în același timp, a generat dileme de natură etică privind folosirea acestei tehnologii.

Consiliul, cunoscut sub numele de PCAST, este format din experți în știință, inginerie, tehnologie și medicină și este condus de directorul Biroului de politică științifică și tehnologică al Casei Albe, Arati Prabhakar.

Mai multe personalități, printre care Elon Musk, Yuval Harari ori Steve Wozniak , au semnat o scrisoare deschisă prin intermediul căreia cer o pauză de șase luni în dezvoltarea sistemelor avansate de Inteligență Artificială. Aceștia consideră că IA prezintă „riscuri profunde pentru umanitate” și trebuie reglementată corespunzător.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE