Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bianca Andreescu, jucătoare de top și scriitoare. Fosta câștigătoare de la US Open lansează cartea ilustrată ”Bibi joacă tare”

Bianca Andreescu este pe jumătate româncă, 100% câștigătoare de Grand Slam și, mai nou, și autoarea unei cărți. ”Bibi joacă tare” nu este doar propoziția care îi descrie foarte bine jocul de pe terenul de tenis, ci și titlul cărții pe care o lansează zilele acestea, în România.

Fostul număr 4 WTA a acordat un interviu pentru Euronews, în care a vorbit despre cum încearcă să fie un model pentru copii, despre entuziasmul cu care e așteptată de fiecare dată când vine în România, dar și despre planurile din tenis. Cel mai important: să câștige cel puțin încă un turneu de Grand Slam.

Bianca Andreescu a câștigat US Open, milioane de dolari din tenis, are fani în întreaga lume și, mai nou, este și autoare. Toate acestea până la 23 de ani.

”Bibi joacă tare” este o carte ilustrată și, așa cum chiar coperta ne spune, „o poveste despre tenis, meditație și o cățelușă pe nume Coco”.

Pare o carte pentru copii, dar e mai mult decât atât

”Cartea vorbește mult despre meditație și vizualizare, pentru că eu cred că sănătatea mentală este foarte importantă. Sunt informații despre conceptul de meditație în carte și toată lumea ar putea să folosească asta. Am trecut prin multe accidentări încă de când eram foarte tânără și în carte, prin experiența mea, vorbesc despre cum am trecut peste ele. Cred că mulți au ce învăța din asta”, spune Bianca Andreescu.

După ce a câștigat în 2019 US Open, despre Bianca Andreescu s-a spus că va domina tenisul. Au venit accidentări, pandemie și o perioadă mai slabă în care antrenamentele, deși la fel de dure, nu i-au adus și performanțele cu care se obișnuiseră ea și fanii ei din România și din Canada. Totuși, tânăra sportivă nu a cedat. Meditația, cățelușa Coco și familia au ajutat-o să reintre în joc. Aceeași familie care o așteaptă cu entuziasm și acasă, în România.

Reporter: Cu ce te-au așteptat rudele?

Bianca Andreescu: Nu vin atât de mult cât aș vrea, vin o dată sau de două ori pe an. Mereu sunt multe chestii pe masă. Gogoșile și sarmalele, acestea sunt preferatele mele.

Reporter: La un turneu de Grand Slam, când treci în a doua săptămână, nu simți nevoia de niște sarmale?

Bianca Andreescu: Eu aș putea să mănânc în fiecare zi, dar nu e posibil.

Bianca Andreescu este în prezent numărul 92 WTA, dar promite să revină. Argumentul ei? Bibi joacă tare. Atât mental, cât mai ales pe terenul de tenis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE