Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bianca Cucu, noua senzație a voleiului românesc. La doar 12 ani și-a făcut debutul în prima ligă

La nici 13 ani, Bianca Cucu este noua senzație a voleiului românesc. A debutat deja în prima ligă de senioare și este componentă de bază a naționalei sub 17 ani. Poartă 46 la picior și are 1,83 înălțime, iar doctorii i-au spus că va mai crește. Transferată în această vară de Constanța de la Buzău, orașul natal, Bianca a trebuit să își convingă colegii că nu e profesoara de educație fizică, ci colega lor din clasa a șasea. 

A debutat în divizia A la începutul lunii octombrie, odată cu startul noului sezon în voleiul feminin românesc. 

Bianca Cucu, voleibalistă CSM Constanța: ”La mama mea am descoperit voleiul. Am început voleiul la vârsta de șase ani. Prima oară a fost ca o joacă, iar apoi când am văzut că îmi place ceea ce fac a devenit ca o pasiune foarte mare pentru mine.”

Întâlnirea cu noii colegi de la școală a fost una amuzantă. A fost nevoită să-i convingă pe aceștia că și ea este tot în clasa a șasea. 

Bianca Cucu, voleibalistă CSM Constanța: ”Prima oară când m-au văzut au crezut că sunt profesoara de sport. Am încercat să le explic că sunt colega lor, am 12 ani, iar apoi au crezut că am rămas repetentă.”

În această vară, puștoaica a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale naționalei sub 17 ani la Campionatul European. A fost lăudată inclusiv de Confederația Europeană de Volei, care i-a dedicat un articol. 

Florin Voinea, antrenor CSM Constanța: ”Sincer, nu am văzut până acum așa calități și așa deprinderi la o fetiță de 12 ani. Tocmai de aceea consider că este de excepție, cred că a făcut un pas important ca Bianca să facă parte dintr-o echipă de prima ligă. La 12 ani, abia descopeream jocul de volei, ea e cu doi pași mai în față.”

Constanța a revenit pe prima scenă a voleiului feminin românesc după o pauză de zece ani. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE