Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Baschet de anvergură internațională la București: European Youth Basketball League

În premieră, turneul final al celei mai mari competiții europene de baschet masculin, dedicat juniorilor, U15 (sub 15 ani), E.Y.B.L. (European Youth Basketball League), va avea loc la București, în perioada 24-28 aprilie 2024.

“Superfinals”, așa cum este denumită de organizatori, va fi găzduită de CSU Știința Politehnica București și UNSTPB, în Arena Politehnica (Noul Local) din campusul studențesc Regie.

În intervalul 24-28 aprilie, meciurile din proaspăt modernizata arenă multisport a Politehnicii din București vor fi animate de entuziasmul a peste 140 de tineri sportivi din 8 țări europene (Bulgaria, Turcia, Italia, Slovacia, Austria, Germania, Marea Britanie și România).

12 echipe vor juca 24 de meciuri. Miza participanților, pe lângă victoria visată, este de a se pregăti pentru o carieră în baschet la cel mai înalt nivel.

Competiția EYBL (European Youth Basketball League) are o tradiție de peste 17 ani și a fost creată pentru a da oportunitatea echipelor de baschet de juniori și tineret din Europa să concureze periodic între ele. Competiția a crescut de la 6 echipe până la peste 200 de echipe (împărțite în 5 categorii de vârstă), care reprezintă aproximativ 100 de cluburi din 25 de țări.

Superfinala din 2024 este găzduită de CSU Știința Politehnica București. Echipa de baschet U15 Știința va fi una dintre echipele concurente.

Arena Politehnica (Noul Local) este situată în Campusul Politehnicii din București, în imediata apropiere a celebrelor terenuri de baschet în aer liber, unde, de aproape 20 ani, se desfășoară unele dintre cele mai puternice și populare turnee 3x3 din LUME. Toată zona reprezintă un spațiu primitor pentru iubitorii de educație și sport.

Pentru Politehnica din București, Arena sportivă Politehnica (Noul Local) nu este doar locul de antrenament pentru cei peste 6000 de studenți și masteranzi, ci și casa echipelor de baschet, volei și fotbal CSU Știința Politehnica București, locul în care studenții se pregătesc să fie #maibunizidezi.

Complexul sportiv este vizitat zilnic de peste 2000 de studenți.

Misiunea CSU Știința Politehnica București este aceea de a crea performanță sportivă în tandem cu performanța școlară sau academică. Găzduirea acestei superfinale este un motiv de mândrie pentru secția de baschet și un prilej de entuziasm pentru toți iubitorii de baschet și sport. Aceștia sunt invitați să asiste la spectacolul sportiv și să îi încurajeze pe sportivii de pe teren în cele 4 zile de competiție. Noutățile despre acces și bilete vor fi actualizate pe paginile Știința.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE