Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Barna Tánczos, după descinderile din Bolintin Vale: Toți cei care au ars deșeuri aici vor plăti cu libertatea

Sute de tone de deșeuri, printre care și mașini stricate, au fost găsite în depozite improvizate și neautorizate în Bolintin Vale, lângă București. La descinderi au participat 125 de oameni ai legii, printre care comisari ai Gărzii de Mediu, polițiști și jandarmi, dar și ministrul Mediului Barna Tánczos. Oficialul spune că există soluții pentru a combate aceste probleme, cei care se fac vinovați fie trec în legalitate, fie vor ajunge după gratii.

”Toți cei care au ars deșeuri aici, provenite din dezmembrarea acestor mijloace de transport, vor plăti cu libertatea. Aceste activități trebuie aduse în legalitate – colectarea, sortarea, vânzarea materialelor rezultate fac bine economiei, sunt valoroase, intră în circuitul economic, se reciclează, dar legalitatea e cuvântul de bază și trebuie să respecte legea. Prin criminalizarea acestor activități vom putea opri fenomenul”, a declarat ministrul Mediului Barna Tánczos.

Pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, pedeapsa fiind între 3 şi 5 ani, a mai spus ministrul.

"Pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, iar pedeapsa este între 3 şi 5 ani. Se vor confisca materialele şi va fi un prejudiciu pentru acea persoană fără doar şi poate. Se vor aplica amenzile de rigoare pentru activitate ilegală pe partea economică şi sper ca cei care s-au specializat în aceste activităţi să intre pe calea legalităţii şi să-şi autorizeze activitatea. Pot să se intereseze la vecinul care a făcut aceste demersuri... Trebuie să scoată autorizaţie pentru locaţie, trebuie să aibă terenul în proprietate sau în chirie, trebuie să autorizeze platforma, trebuie să betoneze etc. Sunt condiţiile legale pe care vecinii le au şi unde am văzut că există forme, deja, într-o anumită măsură. Sunt zeci de mii de kilograme de deşeuri arse ilegal aici. Se va cântări toată cantitatea în momentul confiscării şi va intra într-un circuit de valorificare legală", a afirmat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE