Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bărbatul care a împușcat un adolescent din SUA pentru că a sunat la ușa greșită s-a predat

Andrew Lester, un bărbat de 84 de ani din Missouri, este acuzat că l-a împușcat de două ori pe Ralph Yarl, un adolescent de 16 ani care a sunat din greșeală la ușa lui. Tânărul a încurcat adresele când s-a dus după frații lui mai mici.

Bărbatul s-a predat marți la centrul de detenție din Clay County, la o zi după ce a fost acuzat de agresiune de gratul întâi si acțiune criminală armată, potrivit AP.

Unii lideri ai drepturilor civile au cerut insistent o acuzație de crimă motivată de ură, dar procurorul din comitatul Clay, Zachary Thompson, a declarat că agresiunea de gradul întâi este o infracțiune de nivel superior, cu o pedeapsă mai mare - până la închisoare pe viață.

Ralph este puternic afectat emoțional

Mama lui Ralph, Cleo Nagbe, a declarat că fiul ei se simte " considerabil mai bine", însă a fost puternic afectat emoțional de ce a pățit.

Nagbe a spus că trauma rămâne evidentă, că fiul ei este "capabil să comunice în mare parte atunci când are chef, dar de cele mai multe ori doar stă acolo și se uită fix și lacrimi îi curg pe obraji".

Andrew Lester a declarat poliției că locuiește singur și a fost "speriat de moarte" când a văzut un bărbat pe verandă și a crezut că cineva încearcă să intre prin efracție.

Nu au fost schimbate cuvinte înainte de împușcături, dar după aceea, când Yarl s-a ridicat să fugă, l-a auzit pe Lester strigând: "Nu veni pe aici".

Mesajul lui Biden

Avocații pentru drepturile civile ai familiei lui Yarl, Ben Crump și Lee Merritt, au declarat că președintele american Joe Biden a sunat familia adolescentului și a oferit "rugăciuni pentru sănătatea lui Ralph și pentru dreptate".

Vicepreședintele Kamala Harris a scris pe Twitter că "niciun copil nu ar trebui să trăiască vreodată cu teama de a fi împușcat pentru că a sunat la ușa greșită".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE