Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un adolescent din SUA, împușcat de două ori pentru că a sunat la ușa greșită

Ralph Yarl, un adolescent din Kansas City, Missouri, a fost împușcat după ce a mers la o casă greșită pentru a-și lua frații mai mici.

Ralph Yarl, în vârstă de 16 ani, a fost identificat online de către rude. El a fost împușcat joi seară, când a mers la o casă aflată la câteva străzi distanță de a sa pentru a-și lua frații gemeni mai mici, potrivit AP.

El nu avea un telefon la el și a mers la blocul greșit, a scris mătușa sa, Faith Spoonmore, pe o pagină GoFundMe creată pentru a ajuta la plata facturilor medicale. Până luni dimineață, mai mult de 1,1 milioane de dolari au fost strânși din 29.000 de donații.

Împușcat de două ori

Mătușa lui a scris că Yarl a intrat pe alee și a sunat la ușă.

"Bărbatul din casă a deschis ușa, l-a privit pe nepotul meu în ochi și l-a împușcat în cap", a scris Spoonmore. Când Yarl a căzut la pământ, "bărbatul l-a împușcat din nou".

În ciuda faptului că a fost împușcat de două ori, adolescentul a reușit să fugă la vecini pentru a cere ajutor.

"Din nefericire, a trebuit să fugă la 3 case diferite înainte ca cineva să accepte în cele din urmă să-l ajute, după ce i s-a spus să stea întins pe jos cu mâinile ridicate", a scris Spoonmore.

Yarl este un muzician talentat, un clarinetist bas care a obținut mențiunea onorabilă Missouri All-State Band și care cântă la mai multe instrumente în cadrul Metropolitan Youth Orchestra din Kansas City, a scris Spoonmore. El este, de asemenea, membru al Asociației Studenților în Tehnologie și al echipei Science Olympia a școlii sale. El speră să urmeze cursurile Texas A&M pentru a studia ingineria chimică.

Mătușa lui a declarat că Yarl "se simte bine din punct de vedere fizic", dar are multe traume de depășit din punct de vedere emoțional.

Ancheta vizează și posibilia motivație rasială

Ancheta privind împușcarea adolescentului de către proprietar include întrebări legate de motivația rasială, au declarat autoritățile din Kansas City, Missouri.

Procurorul comitatului Clay, Zachary Thompson, a declarat luni că biroul său colaborează cu poliția pentru a analiza rapid cazul și a stabili dacă proprietarul casei ar trebui să fie acuzat.

"Înțelegem cât de frustrant a fost acest lucru, dar putem asigura publicul că sistemul funcționează", a declarat Thompson într-un comunicat de presă. "La fel ca în cazul oricărui caz grav înaintat biroului nostru, vom aborda acest caz într-un mod obiectiv și imparțial."

La o conferință de presă duminică, șeful poliției, Stacey Graves, a recunoscut valul de furie provocat de împușcături.

"Vreau ca toată lumea să știe că ascult și înțeleg îngrijorarea pe care o primim din partea comunității", a declarat Graves.

Poliția nu l-a identificat pe trăgător. Informațiile pe care le au acum oficialii nu indică faptul că împușcăturile ar fi fost motivate din punct de vedere rasial, dar acest aspect rămâne de asemenea sub investigație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE