Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Biden semnează un ordin de înăsprire a verificărilor antecedentelor persoanelor care cumpără arme

Președintele Joe Biden a făcut o altă încercare pentru a înăspri controlul armelor în SUA. A folosit un ordin executiv pentru a crește numărul de verificări ale antecedentelor unei persoane, necesare înainte ca aceasta să poată cumpăra o armă de foc, potrivit euronews.

Acțiunea președintelui vizează ca SUA să fie „cât mai aproape de verificările universale ale antecedentelor, fără a fi nevoie de legislație suplimentară”.

Marți, Biden a vizitat o comunitate suburbană de lângă Los Angeles, unde un bărbat înarmat a luat cu asalt o sală de dans și a ucis unsprezece oameni, în ianuarie.

„Sunt hotărât să interzic armele de asalt și depozitele de arme de mare capacitate”, le-a spus Biden familiilor unora dintre victimele care au fost prezente la declarațiile sale, împreună cu tânărul de 26 de ani care s-a luptat cu bărbatul înarmat.

În prezent, legile privind vânzarea armelor de foc sunt diferite, de la stat la stat, în SUA. Cel mai recent ordin nu necesită aprobarea Congresului.

Anul trecut, Biden a încercat să promoveze o lege care interzice armele de asalt, dar este puțin probabil să ajungă mai departe, având în vedere că republicanii se află controlul Camerei Reprezentanților SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE