Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Baloane cu aer cald, pe cerul Capitalei. În campusul Politehnicii, a avut loc cea de-a doua ediție a Rise Up Student Fest

Baloanele cu aer cald sunt tot mai căutate de cei care își doresc experiențe inedite. În Campusul Universității Politehnica din București sute de oameni au avut ocazia să se ridice în aer cu balonul, la ediția a doua a Rise Up Student Fest. Cei care au participat la eveniment au avut parte de mai multe surprize: de la expoziții de tehnică ale forțelor de intervenție, până la rodeo, călărie și bungee jumping.

Care au fost atracțiile evenimentului?

Atracția evenimentului au fost cele șase baloane cu aer cald de care s-au bucurat atât adulții, cât și copiii. În Campusul Politehnicii amatorii de senzații tari au putut experimenta ridicarea cu balonul în ancoră, până la 20 de metri înălțime, iar în Giurgiu, în cea de-a doua locație a evenimentului, s-au organizat zboruri la liber.

Bogdan Petre, organizator: ”În mediul urban acest trend este cu totul nou. Aduce un concept unic în lume, în sensul în care aceste baloane cu aer cald sunt transpuse, și povestea lui Jules Verne este transpusă în interiorul orașelor. Cu toții ne dorim și, mai mult, copiii noștri își doresc foarte mult să fie parte din această aventură.”

Prețurile pornesc de la 150 de lei pentru ridicarea cu balonul și ajung la 1.250 de lei pentru zborul la liber. În cazul copiilor, se aplică o reducere de 50%. La festival, o altă atracție importantă a fost taurul mecanic de rodeo. Cei mai încântați au fost copiii, dar nici unii dintre părinți nu au putut sta deoparte.

Părinte: ”Ne simțim foarte bine și sper să fie lună de lună un eveniment ca acesta.”

Jandarmeria Română a adus cai și câini la eveniment, care au făcut demonstrații în campus, dar și tehnică de intervenție și armament. Și polițiștii au adus echipamentele pe care ei le folosesc.

A fost organizat și un târg de adopții

Cei care au fost mai curajoși au făcut bungee jumping, de la o altitudine de câteva zeci de metri. Alții au luat cina la înălțime ori au dansat în autobuzul dedicat evenimentului. Și sportul a fost promovat la festival de campioni naționali și balcanici la volei pe plajă și pe zăpadă.

Răzvan Ifrim, coordonatorul lotului național al României: ”Sportul, indiferent de natura lui, trebuie practicat în timpul liber pentru că, pe lângă sănătate, ne ajută și la socializare, ne mai relaxăm, ne mai destindem după o săptămână grea de munca, iar copiii trebuie îndrumați să facă sport de mici.”

De asemenea, a fost organizat în parteneriat cu ASPA și un târg de adopții de câini și pisici pentru ca micuții blănoși să își găsească o familie adoptivă, iar unii dintre ei au avut noroc.

Rise Up Student Fest va fi organizat și în weekend-ul următor, în perioada 7-8 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE