Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Balenciaga înalță moda cu sneakerși cu talpa de 16 cm: „Pantofi mai mari decât casa mea”

Balenciaga surprinde din nou industria modei cu un model de sneakerși cu talpa înaltă de 16 centimetri. Aceștia fac parte din noua colecție și au fost postați pe contul de Instagram al casei de modă cu doar câteva zile înintea prezentării Spring 2025, care va avea în loc Shanghai pe 30 mai 2024.

Noii sneakerși XXL sunt creați de designerul belgian Demna Gvasalia - autorul genții de 2.000 de euro în formă de pungă de chipsuri, a sneakerșilor rupți și murdari și a brățării în formă de scoci.

Designul avangardist al adidașilor aduce un omagiu esteticii anilor '90 și este o reinterpretare a pantofilor „dad sneakers”. Comentariile amuzate nu au întârzat însă să apară: „pantofi mai mari decât casa mea”, „O sa îi cumpăr doar ca să zic că am 1.80”, „Adidașii cu mai multe etaje” sunt doar câteva dintre reacțiile la postarea casei de modă.

Pe lângă acești pantofi, Demna a mai dezvăluit, tot pe Instagram și o geantă în formă de cutie de pantofi, făcută din piele.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sneakerșii XXL au fost etalați pentru prima oară iarna trecută

Nu este pentru prima oară când Demna creează un astfel de model. Snekerșii 10XL au fost pentru prima oară purtați pe podium în cadrul prezentării Balenciaga din Los Angeles, care a avut loc iarna trecută, pe 4 decembrie 2023.

Demna Gvasalia a declarat că întreaga colecție din Los Angeles a fost o scrisoare de dragoste pentru locuitrii din metropola de pe coasta de vest americană. Hainele au fost inspirate din stilul lejer pentru care sunt cunoscuți angelinos, dar piesele de rezistență au fost bineinteles sneakerșii. Publicul a rămai uimit de pantofii prezentați, care făceau ca întreg show-ul să pară generat de inteligența artificială.

Cizmele roșii de la MSCHF au dat startul pantofiilor XXL

Balenciaga nu a fost prima casa de modă care să vină cu un astfel de model „oversized”. MSCF a dat startul acestui trend cu cizmele rosii, precum cele ale motanului încălțat. Cizmele caraghioase au fost lansate pe piață în februarie 2023 la prețul de 350 de dolari și s-au vândut imediat. Pe piața de resell, au ajuns la peste 1000 de dolari și au fost purtate de nenumărate vedete, precum Justin Biber, Doja Cat și Lil Nas X.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE