Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bacalaureat 2022. Liceele care de trei ani consecutiv au rată de promovare zero la examene

Primele rezultate de la Bacalaureat au scos la iveală modul în care sistemul îi lasă în urmă pe mii de elevi. În total, 42 de licee au rata de promovare zero la examenul maturității, înainte de rezolvarea contestațiilor. Dintre acestea, opt licee se regăsesc pe lista eșecului sistemului de trei ani consecutiv.

Este vorba despre opt licee tehnologice, toate din județe diferite.

  1. Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău, Sălaj
  2. Liceul Tehnologic Stoina, Gorj
  3. Liceul Tehnologic Mârșa, Sibiu
  4. Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea, Călărași
  5. Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Alba
  6. Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia”, Satu Mare
  7. Liceul Tehnologic Oraș Pătârlagele, Buzău
  8. Liceul Tehnologic Cojasca, Dâmbovița

Anul acesta, pe listă sunt mai multe licee decât anul trecut. În 2021 erau 36 de licee iar acum sunt 42 de licee cu rata de promovare 0. Este posibil ca unele licee să nu mai figureze pe listă după rezolvarea contestațiilor.

Pe lista liceelor cu rata de promovare zero sunt 30 de licee noi. Comparativ, anul trecut figurau doar 11 licee noi pe listă, față de 2020. În ceea ce privește distribuirea acestora pe harta țării, Maramureș este județul cu cele mai multe licee cu rata de promovare zero la BAC. Este vorba de patru licee.

Pe locul 2 este Constanța, cu trei licee în această situație. Situații similare se regăsesc aproape peste tot, câte unul sau două cazuri pe județ.

În București nu există niciun liceu cu rată de promovare zero la bacalaureat, de asemenea, nici în Ilfov, județul cu cea mai mică rată de promovare la BAC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE