Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploi torențiale și intensificări ale vântului în următoarele ore, în București și mai multe județe. Meteorologii au emis cod galben

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și intensificări ale vântului, valabilă vineri pentru mai multe județe și în București.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 12:00-23:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60-65 km/h), averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-25 l/mp.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90-100 km/h.

Cum va fi vremea în București

Vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă termică de 22-24 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie (rafale de peste 55-60 km/h) și averse (cantități de apă posibil în jurul a 15 l/mp).

Vreme plăcută în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere temperaturile vor fi destul de plăcute. În jurul miezului nopții valorile vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, valori mai ridicate în partea de vest a țării, transmit meteorologii.

Și în București vor fi cam 7-9 grade, spre dimineață, dar în momentul Învierii, atunci când este slujba, pot fi cam 14 grade.

Șansele de ploaie sunt mai ridicate în partea de sud a țării, însă vor fi ploi trecătoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE