Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertismentul organizatorilor de concerte și Evenimente Culturale: ”Evenimentele culturale ar putea fi de o calitate mai slabă dacă TVA va crește la 19%”

Marile concerte ar putea deveni amintire, iar evenimentele culturale vor fi de o calitate mai slabă. Este avertismentul organizatorilor de concerte și Evenimente Culturale.

Aceștia critică dezbaterea privind creșterea cotei TVA pentru evenimente culturale de la 5% la 19%.

”Desigur, asta am încercat să facem și prin scrisoarea deschisă pe care am adresat-o în special Ministerului de Finanțe, vorbim o creștere pe taxe de 14%, indiferent că este TVA sau altă formă de taxă, care în acest moment la cum este sectorul cultural în prezent și cum funcționează nu este sustenabilă.

Vorbim de o industrie care a fost puternic afectată în perioada de pandemie, să nu uităm că evenimentele au fost primele care au fost anulate, iar după aceea nu s-a luat nicio măsură concretă pentru a susține acest sector.

El și-a revenit pe propriile puteri, iar acum vorbim despre o creștere de taxe de 14% pe bilete în cotextul în care majoritatea organizatorilor practică o marjă de profit între 5-20%, ca și fapte concrete decizia trebuie luată în felul următor: fie organizatorul evenimentului trebuie să sacrifice din profit pentru a menține prețurile la un nivel acceptabil, fie ar trebui să scumpească biletele, adăugând această creștere și trebuie să fie suportată de cumpărător, lucru care cu siguranță va produce o scădere a încasărilor.”, a declarat Alin Vaida, fondator Jazz in the Park.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE