Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Au alergat pentru cauze umanitare. Peste 1.100 de familii au participat la Brașov Heroes

Peste 1.100 de familii din Brașov au luat parte în weekend la cursa cu obstacole a comunității. Brașov Heroes este un eveniment filantropic la care alergătorii au susținut o cauză umanitară. Anul acesta au fost promovate 12 cauze din comunitatea locală.

Familii cu copii, cu căței, colegi de muncă și grupuri de prieteni au luat startul la cursele cu obstacole ale comunității brașovene. Familia Roiniță a venit costumată și gata de mișcare.

Andrei Roiniță, participant: "M-am înscris la cursa de familie alături de soția mea, soacra mea și băiețelul meu și pentru că se numește Brașov Heroes am zis să ne îmbrăcăm ca niște super eroi, eu Superman și micuțul Superman."

Participanții au donat bani pentru cauzele umanitare

Și primarul orașului, Allen Coliban, a luat parte la cursa cu obstacole. A terminat pe locul șase proba scurtă de alergare, după ce a trebuit să sară și peste baloți de paie.

Allen Coliban, primarul Brașovului: "E o zi în care comunitatea vine să sprijine aceste initiative. Sunt foarte multe proiecte pe zona socială, persoane cu dizabilități, educație. Proiecte de care Brașovul are nevoie."

Fiecare participant a donat o sumă de bani pentru a susține una dintre cele 12 cauze umanitare promovate anul acesta.

Gabriela Grecu, reprezentant asociație: "Noi suntem Asociația Psiho Joy și participăm cu un proiect pentru cei 12 copii din asociația noastră, sunt copii cu autism."

Cristina Bogdan, reprezentant asociație: "Anul acesta dorim să construim o clinică unde să sterilizăm animale cu și fără stăpân."

Laura Popeea, organizator: "A devenit un fenoment comunitar, pentru că activează comunitatea, se mobiliează mii de donatori, sute de ambasadori, toate astea pentru a se simți bine la cursa de astăzi, a se simți conectați cu semenii lor."

În cele nouă ediţii de până acum ale Braşov Heroes s-au strâns fonduri în valoare de peste 1.200.000 de lei pentru 100 de proiecte locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE