Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac masiv al ucrainenilor asupra forțelor rusești. Kievul a lovit un aerodrom militar din Luhansk

Ucraina a efectuat una dintre cele mai ample operațiuni în spatele frontului și a distrus tehnica militară a rușilor. Forțele pentru operațiuni speciale ale Kievului au atacat un aerodrom militar din regiunea ocupată Luhansk.

Au fost distruse cel puțin nouă elicoptere de război folosite de ruși pentru a lovi pozițiile armatei ucrainene. Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenki, le-a mulțumit soldaților care distrug bazele militare din teritoriile ocupate.

Presa de la Kiev, care citează surse din armată, scrie că este vorba de aerodromul din orașul Berdeansk. Pe lângă elicoptere, au fost distruse tehnica specială de pe aerodrom, sistemele de apărare aeriană, pistele de decolare și un depozit de muniție.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Bravo, băieți! Sunt, de asemenea, recunoscător celor care distrug logistica și bazele ocupanților de pe teritoriul nostru. Sunt rezultate. Le sunt recunoscător și unora dintre partenerii noștri: arme eficiente, așa cum am convenit."

Rușii continua să bombardeze orașe din Ucraina

Armata rusă, pe de altă parte, a publicat mai multe imagini cu atacurile asupra trupelor ucrainene de pe linia frontului.

De asemenea, rușii au continuat să bombardeze orașele ucrainene. Ministrul rus al Apărării s-a întâlnit cu reprezentanții fabricilor de armament și le-a cerut creșterea rapidă a producției de obuze și rachete. Moscova a anunțat chiar despre simplificarea procedurilor de livrare a armamentului în armată.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: "În condițiile operațiunii militare speciale (n.r. denumire folosită de ruși pentru războiul din Ucraina), este deosebit de important să refacem rapid stocul de mijloace de distrugere. Soluționarea acestei sarcini depinde în mod direct de capacitatea întreprinderilor de a mări producția de sisteme de artilerie și de lansatoare de rachete reactive, precum și de a reduce la minimum timpul de livrare a acestora către trupe."

Cele mai grele bătălii pe frontul din Ucraina se dau acum în regiunea Donețk, în preajma orașelor Bahmut și Avdiivka. Dacă în primul caz armata ucraineană încearcă să recucerească orașul și să încercuiască garnizoana rusă din Bahmut, la Avdiivka scenariul este exact invers – armata rusă asediază orașul în încercarea de a bloca căile de alimentare a soldaților ucraineni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE