Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac cu rachete asupra Kievului, în timpul vizitei liderilor africani

Ucraina transmite că Rusia a tras rachete asupra Kievului, vineri dimineață, în aceeași zi în care o delegație de lideri africani a sosit pentru a promova un plan de pace.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat că cel puțin o explozie a fost auzită în capitală. Potrivit ministrului ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, "rachetele rusești sunt un mesaj pentru Africa: Rusia vrea mai mult război, nu pace", transmite euronews.com.

Sirenele de raid aerian au început să sune la scurt timp după ce delegația africană a depus lumânări comemorative la un mic memorial în fața bisericii Sfântul Andrei din Bucha.

Delegația africană, în Ucraina pentru a promova un plan de pace

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a sosit vineri în Ucraina ca parte a unei delegații de lideri africani și de înalți oficiali care caută modalități de a pune capăt războiului din Rusia.

Serviciul de presă al lui Ramaphosa a declarat că acesta a fost întâmpinat de un trimis special ucrainean și de ambasadorul Africii de Sud la o gară din apropierea orașului Bucha, suburbia Kievului unde cadavrele civililor zac împrăștiate pe străzi după retragerea forțelor rusești în primăvara anului trecut.

Delegația africană include, de asemenea, oficiali de rang înalt din Zambia, Senegal, Uganda, Egipt, Republica Congo și Insulele Comore, transmite Associated Press.

Ramaphosa a declarat luna trecută că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președintele rus Vladimir Putin au convenit să aibă întâlniri separate cu delegația.

Delegația urma să se deplaseze la Sankt Petersburg în cursul zilei de vineri, unde are loc cea mai importantă conferință economică internațională din Rusia, și să se întâlnească cu Putin sâmbătă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE