Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat într-o universitate din SUA. Cel puțin patru persoane au fost împușcate

Cel puțin patru persoane au fost rănite în urma unui atac armat comis marți la Universitatea de stat Morgan din orașul Baltimore, statul american Maryland. Autoritățile le-au cerut studenților să se adăpostească în campusul instituției de învățământ, frecventată predominant de afroamericani, relatează AP.

Polițiștii din Baltimore au fost alertați marți seara, în jurul orei locale 22, în legătură cu o „agresiune în desfășurare”. Campusul universitar a fost închis mai multe ore de ofițeri, după ce au fost raportate mai multe împușcături.

"Cerem tuturor să se adăpostească pe loc și să evite zona", a anunțat Poliția pe platforma X (fosta Twitter).

Purtătorul de cuvânt al Poliției, Vernon Davis, a precizat pentru Baltimore Banner că cel puțin patru persoane au fost împușcate.

Ryan Dorsey, membru al Consiliului municipal, a precizat că ar fi fost vorba despre ”trei agresori care au deschis focul în mulțime”.

Atacul armat a avut loc într-o perioadă în care sunt programate mai multe acțiuni la Universitatea de stat Morgan. Încoronarea câștigătorilor titlurilor de Mister și Miss Morgan State era programată pentru marți seara la Murphy Fine Arts Center, iar sâmbătă urmează să aibă loc un meci al echipei de fotbal a universității.

Aproape 9.000 de studenți învață la Universitatea de stat Morgan din Baltimore. Instituția a fost fondată în anul 1867 sub numele de Institutul Biblic Centenar. S-a mutat în actualul sediu din nord-estul orașului Baltimore în 1917 și a fost cumpărată de statul Maryland în 1939, deoarece urmărea să ofere mai multe oportunități cetățenilor de culoare.

Zeci de mii de oameni mor în atacuri armate în SUA

Atacuri armate se produc în mod regulat în Statele Unite. Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri armate în Statele Unite în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta înseamnă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE