Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Asociata lui Navalnîi, condamnată la 9 ani de închisoare. Xenia Fadeieva a fost acuzată de presupuse activități extremiste

Una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale opozantului rus Aleksei Navalnîi, Xenia Fadeieva, a fost condamnată la nouă ani de închisoare de o instanță din Siberia.

Fadeieva, în vârstă de 31 de ani, a fost directoarea fundației lui Navalnîi. Instanța a decis că ea se face vinovată de crearea unei organizații extremiste. Tânăra a fost arestată încă din decembrie 2021, după ce un alt tribunal din Moscova a decis că funadația este o organizație extremistă. Fadeieva fusese aleasă cu un an înainte în consiliul local din Tomsk și a fost  printre puținii colaboratori care au rămas în Rusia, în ciuda riscurilor de a fi condamnată.

Aleksei Navalnîi a fost și el condamnat la 19 ani de închisoare pentru activități extremiste. Principalul opozant al lui Putin a mai fost condamnat și pentru presupuse fraude. În total, el trebuie să execute o pedeapsă de aproape 30 de ani de închisoare, într-o colonie penitenciară din Arctica, unde a fost mutat recent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE