Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata rusă rămâne în defensivă pe fondul lipsei de muniție

Forțele rusești au continuat să efectueze măsuri defensive, să construiască fortificații și să mute personal pe malul estic al râului Dnipro, în regiunea Herson, precizează Institutul pentru Studiul Războiului.

Ministerul britanic al Apărării adaugă că deficitul de muniții al Rusiei este probabil unul dintre principalii factori care limitează în prezent potențialul Rusiei de a relua operațiuni terestre ofensive eficiente și pe scară largă.

Forțele rusești nu pot apăra zonele critice

Retragerea Rusiei de pe malul vestic al râului Nipru, luna trecută, a oferit forțelor armate ucrainene oportunități de a lovi noduri logistice și linii de comunicații rusești suplimentare. Este foarte probabil ca această amenințare să-i fi determinat pe logisticienii ruși să mute nodurile de aprovizionare, inclusiv punctele de transfer feroviar, mai la sud și mai la est.

În Zaporojie, mișcările militare rusești pot sugera că forțele rusești nu pot apăra zonele critice pe fondul intensificării loviturilor ucrainene asupra concentrărilor de forțe și a logisticii rusești.

Potențiala retragere din Polohî este deosebit de notabilă, deoarece așezarea se află la o intersecție rutieră critică, iar forțelor rusești le-ar fi probabil mai greu să apere Tokmak de eventualele operațiuni ucrainene fără a controla acea intersecție.

Retragerea dintr-o poziție critică poate sugera că forțele rusești nu pot apăra întreaga linie de front din regiunea Zaporojie și că își stabilesc prioritățile în ceea ce privește locul unde să își concentreze forțele. Este la fel de probabil ca forțele rusești să își reorienteze gruparea din regiunea Zaporojie și să mute diferit personal înapoi în aceste așezări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE