Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata japoneză, în alertă. Kim Jong Un plănuieşte lansarea primului satelit de recunoaştere militară

Armata japoneză a primit ordin să fie în alertă în legătură cu posibile căderi de resturi de rachetă, a comunicat media locale sâmbătă. Decizia vine după ce liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a anunţat că plănuieşte să lanseze primul satelit de recunoaştere militară al Coreei de Nord, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Ministrul nipon al apărării, Yasukazu Hamada, a ordonat sâmbătă ca armata să fie pregătită pentru cazul în care racheta nord-coreeană (ce va transporta satelitul) va cădea deasupra teritoriului japonez, a relatat agenţia de presă Kyodo.

Ce includ pregătirile

Pregătirile includ desfăşurarea de rachete interceptoare Patriot Advanced Capability-3 cu baza la sol şi de nave de război cu sisteme Aegis, purtând proiectile interceptoare Standard Missile-3, au declarat surse guvernamentale pentru Kyodo.

În timpul unei vizite la Administraţia Naţională de Dezvoltare Aerospaţială (NADA) nord-coreeană marţi, Kim Jong Un a dat instrucţiuni ca satelitul militar să fie lansat la data planificată, a relatat agenţia oficială de presă KCNA, fără a menţiona o dată precisă la care va avea loc lansarea.

Kim a cerut ca un număr de sateliţi de recunoaştere să fie desfăşuraţi în viitor pentru dezvoltarea capacităţii ţării de a culege informaţii prin satelit, a transmis KCNA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE