Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul nord-coreean Kim Jong Un vrea ca țara sa să producă mai mult material nuclear pentru bombe

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a cerut oamenilor de știință nucleară să mărească producția de materiale de calitate pentru a face bombe, cu scopul de a-și diversifica gama de arme.

Testările de armament ale Coreei de Nord și exercițiile militare SUA-Coreea de Sud s-au intensificat, subliniind tensiunile crescute din regiune, transmite AP.

Coreea de Nord și-ar putea intensifica activitatea nucleară în săptămânile sau lunile următoare, cu manifestări mai provocatoare ale programului său nuclear militar, care probabil că vor include primul lor test de detonare a unui dispozitiv nuclear, după cele din septembrie 2017, spun oficialii.

Agenția Centrală de știri din Coreea a declarat că, în timpul unei întâlniri de luni cu oficiali și oameni de știință la un institut de arme nucleare de stat, liderul nord-coreean a subliniat necesitatea de a crește producția de combustibil pentru bombe, pentru a-și îndeplini obiectivele de a-și extinde arsenalul nuclear în mod „exponențial” și a transmis câteva „sarcini importante” pentru industria sa nucleară.

Fotografiile puse la dispoziție de agenție îl înfățișează pe Kim Jong Un, în timp ce discută cu oficialii într-o sală în care erau expuse diferite tipuri de focoase, inclusiv aproximativ 10 capsule de culoare verde kaki cu vârfuri roșii. Alte arme includeau dispozitive care arătau ca un con vopsit alb-negru cu aripioare și o torpilă de dimensiuni mari.

Dorința lui Kim Jong Un de a spori producția de combustibil pentru bombe a venit la câteva zile, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat planurile sale de a staționa arme nucleare tactice în Belarus, în ceea ce a fost văzut ca un avertisment pentru Occident, din cauza creșterii sprijinului militar acordat Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE