Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata americană a lansat noi lovituri asupra rebelilor Houthi din Yemen

Armata americană a lansat noi lovituri asupra rebelilor Houthi din Yemen, care se pregăteau să atace cu rachete mai multe nave din Marea Roșie, informează Reuters.

Comandamentul militar al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu (Centcom) a precizat că loviturile americane au vizat două sisteme mobile de rachete antinavă ale căror proiectile erau pe punctul să fie lansate de rebeli susținuți de Iran.  

Centcom a identificat aceste rachete în zonele din Yemen controlate de Houthi și a stabilit că reprezintă o amenințare iminentă pentru navele marinei americane și navele comerciale din regiune

Din noiembrie, rebelii Houthi au lansat atacuri cu rachete împotriva navelor comerciale și militare comerciale din Marea Roșie și Golful Aden.  Atacurile lor i-au forțat pe mulți armatori să suspende transportul martitim prin această zonă unde este concentral 12% din comerțul mondial.

Pentru a face față acestor riscuri de securitate, administrația americană a înființat în decembrie o coaliție multinațională pentru a proteja traficul maritim.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE