Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple Pay Later - comanzi acum, plătești mai târziu. Opțiunea, disponibilă momentan numai în SUA

Compania americană Apple a lansat serviciul ”Apple Pay Later” care permite utilizatorilor din Statele Unite să își cumpere produse și servicii cu plata în patru rate. Banii pot fi plătiți în decurs de șase săptămâni, fără a fi aplicate dobânzi sau comisioane. Fanii Apple pot aplica pentru a obține împrumuturi de până la 1.000 de dolari, bani care pot fi folosiți pentru a face cumpărături online realizate cu dispozitive iPhone și iPad la comercianții ce acceptă sistemul ”Apple Pay”.

Pentru a putea beneficia de opțiunea Apple Pay Later, utilizatorii trebuie să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate. Trebuie să dețină fie un iPhone, fie un Ipad și sistemul de operare actualizat la zi. În schimb, utilizatorii ar putea plăti comisioane băncii în cazul în care nu au suficienți bani în contul atașat cardului de debit pentru a plăti ratele împrumutului. Deocamdată, acest serviciu este disponibil doar în Statele Unite.

”Nu există o abordare unică în ceea ce privește modul în care oamenii își gestionează finanțele. Mulți dintre ei sunt în căutarea unor opțiuni de plată flexibile, motiv pentru care suntem încântați să le oferim utilizatorilor noștri Apple Pay Later", a declarat Jennifer Bailey, vicepreședinte Apple pentru Apple Pay și Apple Wallet, potrivit unui comunicat al companiei americane.

"Apple Pay Later a fost conceput cu gândul la sănătatea financiară a utilizatorilor noștri, astfel încât nu are comisioane și dobânzi. Poate fi folosit și gestionat în cadrul Portofelului (Wallet), facilitându-le consumatorilor să ia decizii informate și responsabile privind împrumuturile”, a adăugat ea.

Cum poți împrumuta bani și face plata în rate prin Apple Pay Later

Prin Apple Pay Later, utilizatorii pot accesa un împrumut prin Portofel (Wallet), fără a avea un impact asupra condițiilor de creditare. Trebuie doar să introducă suma pe care vor să împrumute și să fie de acord cu termenii și condițiile serviciului. În timpul procesului de solicitare va fi efectuată o verificare pentru a se asigura că utilizatorul are o situație financiară bună, înainte de a contracta împrumutul.

După ce primește aprobarea, utilizatorul poate accesa opțiunea ”plătește mai târziu” atunci când fac cumpărături prin Apple Pay. Odată ce Apple Pay Later este configurat, utilizatorii pot, de asemenea, să solicite un împrumut direct în fluxul de plată atunci când fac o achiziție.

Apple Pay Later este integrat în Portofel (Wallet), ceea ce permite utilizatorilor să își gestioneze ușor banii cu ajutorul unei singure aplicații.

”Cu Apple Pay Later în Wallet, utilizatorii pot vedea cu ușurință suma totală datorată pentru toate împrumuturile existente, precum și suma totală datorată în următoarele 30 de zile. De asemenea, aceștia pot alege să vadă toate plățile viitoare într-o vizualizare calendaristică în Wallet pentru a-i ajuta să urmărească și să își planifice plățile. Înainte ca o plată să fie scadentă, utilizatorii vor primi, de asemenea, notificări prin Wallet și prin e-mail, astfel încât să poată planifica în consecință. Utilizatorii vor fi rugați să conecteze un card de debit din Wallet ca metodă de rambursare a împrumutului; pentru a împiedica utilizatorii să se îndatoreze și mai mult pentru a plăti împrumuturile, nu se acceptă cardurile de credit”, au mai precizat reprezentanții Apple.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE