Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a interceptat toate atacurile cu drone din ultimele două luni

Membrii brigăzii antiaeriene din Kiev au interceptat toate dronele și rachetele lansate asupra capitalei în ultimele două luni, potrivit comandamentului aerian al Ucrainei. Cu ajutorul armelor occidentale și antrenamentelor militare făcute în Ucraina de țările vestice, apărarea antiaeriană a Ucrainei a făcut progrese semnificative de la începutul invaziei.

Trupele care fac parte din brigada de apărare antiaeriană a Ucrainei au salvat clădiri și vieți omenești și au împiedicat Rusia să atingă superioritatea aeriană, un pas critic pentru o contraofensivă. Este o îmbunătățire semnificativă față de primele zile ale războiului, când nenumărate rachete și avioane rusești au spart apărarea ucraineană și au provocat pierderi importante forțelor aeriene ale Kievului.

"Distrugerile care au loc ca urmare a lovirii unei ținte inamice de către o rachetă sunt minime, în comparație cu cele produse chiar de o dronă care își atinge ținta. O dronă Kamikaze cu un focos de 40 de kilograme poate distruge un bloc de clădiri rezidențiale", a declarat un comandant al brigăzii antiaeriene.

Nici nu se aud bine sirenele din Kiev, care semnalează un atac rusesc iminent, că unitățile de apărare antiaeriană ale Ucrainei sunt deja pe poziții. Acestea se îndreaptă cu camioanele spre zonele din jurul capitalei, pregătite să doboare dronele sau rachetele inamice.

"Fiecare organizare privind apărarea antiaeriană are o listă de obiecte. Analizăm cât timp îi va lua țintei aeriene să ajungă la unitatea noastră. Și, în funcție de aceasta, creștem gradul de pregătire pentru distrugerea ei", a mai spus comandantul brigăzii antiaeriene.

Acțiunile de apărare antiaeriană au loc aproape zilnic, de când Rusia și-a reluat atacurile asupra Kievului, după o pauză de aproape două luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE