Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac masiv cu rachete, în Ucraina. S-au auzit explozii în Kiev, iar un bloc de locuințe din orașul Uman a fost lovit

Ucraina a fost lovită de un atac masiv cu rachete în ultimele ore. Sirenele antiaeriene au răsunat pe întreg teritoriul țării, iar în mai multe regiuni, inclusiv în Kiev s-au auzit explozii, și oamenii au fost îndemnați să se ascundă în adăposturi.

Nu mai puțin de 11 rachete și două drone au fost doborâte în Kiev. Iar în orașul Dnepro, primarul a scris pe contul său de Telegram că au fost bombardate cartiere rezidențiale.

Doi oameni au murit, inclusiv un copil de trei ani. Și orașul Uman a fost lovit de rachete. Mai multe canale de Telegram publică imagini cu un bloc cu mai multe etaje parțial dărâmat și cuprins de flăcări.

Informația privind atacul din Uman a fost confirmată de șeful administrației militare regionale. Cinci oameni au fost răniți.

Războiul din Ucraina a schimbat gândirea militară de lungă durată

Luptele din Ucraina au introdus lumea în noile tehnologii care schimbă gândirea militară de lungă durată. Poate cea mai notabilă dezvoltare este utilizarea pe scară largă a dronelor.

Ambele părți au folosit drone de toate dimensiunile și capabilitățile – atât modele militare, cât și modele comerciale – pentru o varietate de operațiuni. Multe drone efectuează recunoașteri aeriene și oferă informații vitale trupelor de la sol sau transmit coordonatele pentru focul de artilerie.

Alte drone poartă arme, de la muniții mici de dimensiunea grenadelor și mortierelor, până la hărțuirea infanteriei și a forțelor mecanizate, până la rachete și rachete pentru atacuri asupra vehiculelor și fortificațiilor, sau sunt arme în sine.

Aproape fiecare unitate ucraineană folosește drone tactice într-un fel, dar armata rusă s-a pregătit și pentru un câmp de luptă plin de drone, iar trupele sale – de la linia frontului până la zonele din spate – sunt antrenate să le folosească și să le doboare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE