Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANPC a reclamat Wizz Air la Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației, din cauza zborurilor anulate

În ultimele luni, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu probleme legate de compania aviatică Wizz Air. Totul a culminat cu anularea a nouă curse într-o singură zi, din motive tehnice, după cum a anunțat chiar secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu.

Astfel, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a făcut o sesizare către Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației, organism ce ține de UE și care se ocupă de drepturile pasagerilor. A existat și o întâlnire cu trei persoane din conducerea companiei, iar la întrevedere a participat și președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Wizz Air, reclamată la Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației

Acesta a discutat cu oficialii companiei pentru soluționarea acestor probleme. Iar Ministerul Transporturilor a transmis un avertisment clar.

"Am cerut de urgență conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice și să asigure coerența curselor aeriene, rezolvând și problema personalului navigant care lucrează peste limita de timp permisă. Am informat conducerea Wizz Air că îi vom monitoriza cu atenţie şi i-am avertizat, totodată, că nu vom tolera niciun derapaj de la reglementările internaţionale şi naţionale în domeniul aviaţiei", a precizat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, pe Facebook.

Pentru rezolvarea problemelor cu compania aeriană Wizz Air, cetăţenii români pot depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România, după cum a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Centrul European al Consumatorilor poate fi sesizat atunci când clienții întâmpină probleme cu un produs sau un serviciu achiziţionat dintr-un alt stat european și vor să ştie ce drepturi au în timpul unor călătorii în alt stat european, sau vor să depună o plângere împotriva unei companii europene în vederea soluţionării problemei.

La jumătatea lunii iulie, compania aeriană Wizz Air a anunțat că va reduce numărul de zboruri din România în luna august.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE