Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Animalele de companie, stresate de artificii. Care sunt sfaturile specialiștilor

În Statele Unite, Ziua Independenței nu este prilej de bucurie pentru toți. În timp ce americanii de-abia așteaptă tradiționalele focuri de artificii, stau la grătare și sărbătoresc, animalele lor de companie suferă din cauza stresului provocat de concerte și exploziile artificiilor. După 4 iulie, cabinetele veterinare sunt pline de câini și pisici care au nevoie de tratament.

Spre deosebire de americani, care așteaptă cu fascinație focurile artificiile de Ziua Independenței, nu același lucru se poate spune despre animalele de companie. Zgomotele puternice, exploziile și muzica dată tare sunt factori de stres pentru prietenii necuvântători.

Studiile efectuate arată că anul trecut a existat o creștere de 81% a incidentelor în care animalele de companie s-au pierdut, în comparație cu media anuală zilnică. Din acest motiv, stăpânii au găsit metode de a reduce nivelul de stres al micilor patrupede.

Sfaturile medicilor veterinari

Tori Fugate, îngrijitor animale: ”Dacă ai un animal care este foarte, foarte stresat, petrecând timp cu el, acesta se liniștește. Dacă îl lași în casă și îi este frică de artificii, acesta va fi un moment cu adevărat stresant pentru el. Și dacă ai un animal care, pur și simplu, nu poate face față acestui lucru, poate ar trebui consultat medicul veterinar. El ar putea să prescrie ceva care îl va ajuta cu adevărat să treacă peste asta.”

Specialiștii spun că serile de 4 și 5 iulie sunt cele mai aglomerate perioade cu multe apeluri referitoare la animalele de companie pierdute sau găsite. Astfel,  microciparea a devenit un obicei obișnuit printre posesorii de animale de companie.

Tori Fugate, îngrijitor animale: “Asigurați-vă că aveți o zgardă și o plăcuță de identificare la animalele dumneavoastră în orice moment. Dacă animalul dumneavoastră dispune de un microcip, asigurați-vă că informațiile sunt la zi. În cazul în care căutați pe Google cum să actualizați un microcip, există informații online despre cum să vă asigurați că informațiile sunt actualizate, în cazul în care v-ați mutat sau ați schimbat numerele de telefon. Acest lucru este foarte important pentru că sunt atât de multe animale pierdute care au microcipuri, iar noi nu putem contacta stăpânii.”

Pentru aceste momente medicii veterinari sfătuiesc posesorii de patrupede să creeze acestora zone de siguranță, departe de zgomotele provocare de materialele pirotehnice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE