Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Artificiile silențioase, cel mai nou trend de Revelion în Danemarca. Sunt mai puțin stresante pentru animalele de companie

Publicat de: Euronews

Artificiile silențioase se vând ca pâinea caldă în Danemarca, pentru noaptea de Revelion. Aceste articole pirotehnice le fac viața mai ușoară stăpânilor de animale de companie, deoarece conțin o cantitate mai mică de explozibil și astfel fac mai puțin zgomot.

Datele asociațiilor chinologice din Marea Britanie arată că peste 30% dintre câinii de companie se tem de focurile de artificii. Din acest motiv, stăpânii au recurs la artificiile silențioase pentru a evita această problemă.

Artificiile silențioase nu sperie animalele de companie

„Este un câine cam speriat, așa că sperăm să se descurce mai bine astăzi decât ultima dată când am încercat să privim artificiile”, a spus Kenneth Marquart, stăpânul unui patruped din Danemarca.

Tradiționalele focuri de artificii cresc stresul de sărbători pentru mulți dintre stăpânii de animale de companie. Din acest motiv, unii dintre ei apelează la artificiile tăcute drept un posibil compromis între proprietarii de câini și turişti.

În Danemarca, vânzarea acestor lumini a crescut cu 30 la sută anul trecut. După cum sugerează și numele, aceste artificii sunt mai liniștite, deoarece conțin mai puțină substanță care produce zgomotul binecunoscut, dar, pentru a compensa, efectele de lumini sunt mai intense. Și creează un joc luminos de care s-ar putea bucura și un câine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE