Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații ar putea primi tichete de masă în valoare de 40 de lei, de la 1 iulie

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei. Potrivit acestuia, modificarea ar putea fi aplicată începând cu 1 iulie.

”Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei și ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”, a transmis prim-ministrul român pe pagina sa de Facebook.

Ce sunt tichetele de masă și cum pot fi folosite

Tichetele de masă sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar, ca alocație individuală de hrană, utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare.

Tichetele de masă pe suport hârtie pot fi utilizate în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete sau orice alte tipuri de unităţi care comercializează produse alimentare, cu care unităţile emitente au contractat prestarea serviciilor respective.

Tichetele de masă pe suport electronic pot fi utilizate doar în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantine- restaurant, bufete sau orice alte tipuri de unităţi care comercializează produse alimentare şi care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unităţile emitente de tichete de masă pe suport electronic şi trebuie să permită, în mod exclusiv, utilizarea pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare, inclusiv pentru plata online a acestora, potrivit Legii nr. 165/2018.
Tichetele se distribuie de către angajator, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.

Angajații care au două locuri de muncă pot primi tichete de masă doar de la angajatorul unde are funcția de bază.

Tichetele de masă se acordă pentru fiecare zi lucrată, iar din numărul de zile lucrătoare din luna se scad zilele de concediu medical, cele de concediu de odihnă.

Acordarea tichetelor de masă este o opțiune, nu o obligație a angajatorului. Pot primi tichete masă salariații ai căror angajatori decid că pot acorda acest beneficiu la muncă.

Noua valoare a tichetelor de masă s-a modificat începând cu data de 1 iulie 2022.

În prezent, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 30 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE