Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajată DGASPC, acuzată că a vândut un nou-născut. Femeia ar fi primit 10.000 de euro pentru bebeluș

Publicat de: Euronews

O angajată de la Protecția Copilului este acuzată că ar fi vândut un copil pe care mama acestuia l-a dat spre adopție. Fetița a ajuns la o familie din județul Ilfov. Fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Vișinel Bălan, susține că angajata ar fi primit 10.000 de euro, însă, potrivit unor surse apropiate anchetei, nu e clar dacă femeia a primit banii sau nu. Contactată de jurnaliștii Euronews, angajata DGASPC nu a oferit, până acum, un punct de vedere. Colega mea, Mihaela Barbu, are mai multe detalii despre acest caz.

Potrivit Poliției Capitalei, mama bebelușului l-a dat, imediat după naștere, angajatei de la Protecția Copilului din Sectorul 4, pentru ca fetița să fie dată spre adopție. S-a întâmplat în data de 1 aprilie anul trecut, iar după două săptămâni, mama copilei s-a răzgândit, însă fetița deja era dată unei familii din județul Ilfov. Acolo a și fost găsită, după câteva zile, de polițiștii care au făcut percheziții în mai multe locații.

Angajata de la Protecția Copilului a fost atunci reținută pentru 24 de ore, fiind bănuită că ar fi intermediat, fără drept, adopția minorei. Ulterior, a fost pusă în libertate.

Angajata ar fi primit 10.000 de euro pentru fetiță

Potrivit fostului vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Vișinel Bălan, angajata ar fi primit 10.000 de euro de la familia la care ajunsese fetița, însă, potrivit unor surse apropiate anchetei, nu sunt probe sau date concrete care să arate că femeia a primit această sumă de bani.

Potrivit Ministerului Familie și DGASPC Sector 4, după declanșarea anchetei, angajata a fost timp de câteva luni în concediu medical și de odihnă, iar când s-a întors la muncă a fost mutată la direcția de protecție a adulților, astfel încât să nu interacționeze cu minori. Totodată, i-a fost scăzut salariul cu 15% pe o perioadă de șase luni. Când se va da o decizie definitivă în acest dosar, în funcție de aceasta, vor fi luate alte măsuri disciplinare.

În ceea ce privește fetița, după ce mama ei a recuperat-o anul trecut, copila a ajuns din nou în grija statului, alături de fratele ei mai mare, mama spunând că nu are posibilitatea să îi crească pe copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE