Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Andre Braugher a murit. Actorul cunoscut din serialul ”Brooklyn Nine-Nine” avea 61 de ani

Actorul Andre Braugher, devenit celebru datorită rolului căpitanului Raymond Holt din serialul de comedie Brooklyn Nine-Nine și al detectivului Frank Pembleton din ”Homicide: Life on the Street”, a murit la vârsta de 61 de ani, relatează The Guardian.

Artistul s-a stins din viață după ce s-a îmbolnăvit, a confirmat Jennifer Allen, agenta acestuia.

Andre Braugher a devenit celebru în serialul ”Homicide: Life on the Street”, difuzat de NBC în perioada 1992 - 1998. Actorul a câștigat un premiu Emmy pentru rolul detectivului Frank Pembleton în 1998.

Ceea ce i-a propulsat cariera a fost interpretarea căpitanului Raymond Holt în serialul de comedie ”Brooklyn Nine-Nine”, unde a jucat alături de Andy Samberg timp de opt sezoane.

Braugher a câștigat două premii Critics Choice Awards pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie și a primit patru nominalizări la premiile Emmy pentru interpretarea lui Holt, șeful unei secții de poliție secției de poliție, afroamerican și homosexual.

Cine a fost Andre Braugher

Andre Braugher s-a născut în 1962 la Chicago, fiind mezinul familiei cu patru copii. A obținut o bursă la Universitatea Stanford, unde a studiat teatrul. Anterior, a urmat cursurile școlii de actorie Juilliard.

Primul film în care a fost distribuit a fost ”Glory” (1989), unde a jucat rolul unui soldat dintr-unul dintre primele regimente afro-americane din războiul civil american. Pelicula a fost distinsă cu trei premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru colegul lui Braugher, Denzel Washington.

Mai apoi, a jucat o serie de roluri în filme de televiziune - inclusiv adaptări ale serialului polițist Kojak - înainte de a ieși în evidență în drama Homicide: Life on the Street.

Într-un articol publicat în anul 2010, The Guardian scria despre detectivul Pembleton, personajul interpretat de Braugher, că este ”cel mai inteligent și mai iscusit maestru în arta interogatoriului”. A fost nominalizat de două ori la premiile Emmy și a câștigat în 1998, ultimul său an în serial.

Braugher a câștigat al doilea Emmy pentru miniseria Thief din 2006, în care a jucat rolul coordonatorului unui jaf care pune la cale o operațiune cu miză mare.

De-a lungul carierei sale de trei decenii, a fost nominalizat la Emmy de 11 ori și a jucat deseori în roluri ce au legătură cu Armata și Poliția.

Andre Braugher era căsătorit cu Ami Brabson, care a apărut şi ea în „Homicide: Life on the Street”, şi are trei copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE