Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Denzel Washington a fost premiat de Joe Biden, dar nu a putut primi distincția

Actorul american Denzel Washington s-a infectat cu Covid și a ratat ceremonia în care i s-a conferit Medalia Prezidențială pentru Libertate. Distincția acordată de președintele Statelor Unite recunoaște personalitățile publice care au contribuit la promovarea securității și a păcii mondiale.

Medaliile sunt acordate în cadrul unei ceremonii care are loc, anual, la Casa Albă în luna iulie. Dublu câștigător al premiului Oscar, Denzel Washington a fost declarat de New York Times cel mai mare actor al secolului 21. Președintele american Joe Biden spune că îi va acorda artistului Medalia pentru Libertate la o dată ulterioară.

„Un om care nu a putut să fie astăzi alături de noi, dar vrea să fie, și-ar fi dorit mult să fie aici: Denzel Washington, unul dintre cei mai mari actori ai noștri din istoria Americii. Laureat al premiilor Academiei, al Globurilor de Aur, al premiilor Tony, unul dintre cei mai aclamați și admirați artiști de către publicul din întreaga lume, nu a putut fi cu noi, dar îi voi acorda acest premiu la o dată ulterioară, când va putea ajunge aici,” a declarat Joe Bide, președintele SUA.

Denzel Washington este un actor, regizor și producător dublu premiat cu Oscar. De asemenea, el are un premiu Tony, două Globuri de Aur și a primit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră. Este un purtător de cuvânt de lungă durată al Boys & Girls Clubs of America.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE