Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Șmecherii care sfidează cu opulența și luxul", verificați de Fisc. Șeful ANAF anunță controale masive de la 1 iulie

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat controale masive la persoane fizice, de la 1 iulie, pentru a verifica sursa averilor obținute. „Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care le afișează”, a spus șeful Fiscului, într-o declarație de presă susținută la sediul Ministerului de Finanțe.

„Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor. Este o jignire la adresa oamenilor cinstiți care muncesc greu, uneori de dimineață până seara, să vadă că în jurul lor alții își cumpără case care se învârt după soare, își achiziționează mașini exorbitante și n-au lucrat o zi în viața lor și n-au plătit impozit”, a spus Heiuș.

Șeful Fiscului a făcut referire și la patronii care fac evaziune fiscală, angajează „la negru”, „se îmbogățesc nemeritat și nu plătesc niciun impozit în viața lor”.

„Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care le afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând și care în viața lor nu au plătit impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente”, a completat Heiuș.

Peste 550.000 de persoane, vizate de controalele ANAF

Șeful ANAF a mai spus că a cerut o analiză de risc de la direcția generală de control venituri persoane fizice. Pornind de la 20 de milioane de CNP-uri, analiza a arătat că un număr de 561.000 de persoane au acumulat o diferență de 20 de miliarde de euro între veniturile estimate de ANAF și veniturile declarate și impozitate.

În cazul acestor 561.000 de persoane, Lucian Heiuș a declarat că va fi concentrată mai mult de jumătate din capacitatea de control.

„Nu vom sări nimic. Vom începe de la cel mai mare până la cel mai mic. Acesta este glonțul de argint pe care îl poate folosi Fiscul în România împotriva celor care nu înțeleg că trebuie să îți plătească impozitele și taxele”, a mai spus șeful Fiscului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE