Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANAF a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources, la Roșia Montană. Statul român speră să își recupereze banii de la compania canadiană

ANAF a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources, în speranța că statul își va recupera banii de la compania canadiană după ce România a câștigat procesul Roșia Montană.

”Îşi face datoria ANAF-ul. Am câştigat un proces, s-au pornit procedurile legale. Presupun că şi ei dacă câştigau procesul făceau la fel”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Firma a fost obligată de Curtea de Arbitraj de la Washington să plătească țării noastre peste 10 milioane de dolari, cheltuieli de judecată.

Reprezentanții companiei au spus luna trecută că mai au în conturi doar 2 milioane de dolari, astfel că statul român a pus sechestru pe toate acțiunile pe care Gabriel Resources le are la Roșia Montană Gold Corporation - societatea care a câștigat licența de exploatare a aurului de la Roșia Montană.

”Compania se află în discuții cu investitorii existenți, dar și cu alte părți interesate pentru a obține fonduri suplimentare pentru finanțarea obiectivelor strategice viitoare (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potențiale de anulare) și în scopuri generale de capital de lucru.

Eșecul de a strânge fonduri ar avea un impact negativ asupra situației financiare a Companiei și asupra capacității acesteia de a-și continua activitatea”, a mai anunțat Gabriel Resources.

Luna trecută, firma canadiană a catalogat decizia tribunalului de arbitraj ca fiind ”profund viciată” și a anunțat că ia în calcul o contestație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE