Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amenzi duble pentru tulburarea liniștii publice. Proiectul adoptat de Senat prevede măsuri mai dure pentru petrecăreți

Amenzile pentru deranjarea liniștii publice în zone rezidențiale s-ar putea dubla. Noul proiect de lege îi vizează și pe cei care ascultă muzică prea tare în apropierea blocurile sau caselor locuite.

În prezent, astfel de fapte sunt pedepsite cu amenzi între 2.000 și 3.000 de lei. Dacă legea va trece, petrecăreții vor plăti de două ori mai mult, adică între 4.000 și 6.000 de lei.

Mai mult, repetarea contravenției într-un interval de 72 de ore ar duce la o nouă amedă, de data aceasta, cuprinsă între 6.000 și 12.000 de lei.

Cum vor plăti persoanele care refuză să achite contravenția

Cine nu are aceste sume va putea munci între 100 și 150 de ore de muncă în folosul comunității. Proiectul de lege a fost adoptat deja de Senat și merge la Camera Deputaților.

”Zgomotul şi comportamentul deranjant sunt din ce în ce mai frecvente în locurile publice şi vecinătăţi. Oamenii sunt deranjaţi constant de petreceri zgomotoase, muzică puternică, sunete cauzate de lucrări sau alte activităţi care tulbură liniştea.

Din păcate, amenzile pentru tulburarea liniştii publice sunt prea mici pentru a descuraja astfel de comportamente. Creşterea amenzilor pentru tulburarea liniştii publice va aduce mai multe beneficii cetăţenilor dar şi autorităţilor publice”, explică Poteraş în expunerea de motive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE