Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadele ucrainene din întreaga Europă primesc „colete cu organe de animale”

Mai multe colete care conțin ochi de animale au fost trimise în ultimele zile la ambasadele și consulatele ucrainene din șapte țări europene.

„Coletele însângerate” au fost primite de ambasadele Ucrainei din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia și de consulatele din Napoli, Italia; Cracovia, Polonia; și orașul ceh Brno, potrivit lui Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt la Ministerul de Externe al Ucrainei, potrivit Euronews.com.

Un pachet care conținea ochi de animale a fost trimis și ambasadei Ucrainei din Madrid, care se număra printre șase adrese din Spania cărora le-au fost trimise scrisori-capcană la începutul acestei săptămâni.

Scrisori-capcană, trimise în mai multe puncte-cheie din Spania

Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a declarat că pachetele trimise către clădirile diplomatice ucrainene fac parte dintr-o „campanie bine planificată de teroare și intimidare a ambasadelor și consulatelor ucrainene”.

„Nefiind capabili să oprească Ucraina pe frontul diplomatic, ei încearcă să ne intimideze”, a adăugat el.

Autoritățile spaniole au raportat că un total de șase scrisori-capcană au fost trimise prin poștă către mai multe birouri din țară în ultima săptămână, inclusiv către biroul prim-ministrului Pedro Sánchez și către ambasada americană.

„Aceasta este în mod clar o nouă formă de terorism. Lucrăm foarte activ, împreună cu autoritățile spaniole, pentru a afla cine stă în spatele acestui lucru. Desigur, avem o ghicire despre cine este acesta, dar trebuie să urmărim întreaga rețea de agenți și oameni implicați în această campanie.”, a spus Kuleba despre scrisorile-capcană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE