Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O nouă scrisoare-capcană, trimisă la Ambasada Statelor Unite din Madrid. Autoritățile au deschis o anchetă

O nouă scrisoare-capcană a ajuns în Madrid. De această dată ținta a fost Ambasada Statelor Uite la Madrid, a anunțat postul de televiziune La Sexta, citat de Reuters.

Nu mai puțin de alte cinci astfel de scrisori au fost trimise în ultimile zile la Ambasada Ucrainei în Spania și alte obiective din țară.

Autoritățile spaniole au demarat o anchetă, iar drumul din faţa instituției este închis. Este a şasea scrisoare-capcană despre care s-a aflat în Spania, după ce miercuri un angajat al Ambasadei Spaniei la Madrid a fost rănit când a deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat.

De altfel, experţii genişti au dezamorsat o a cincea scrisoare-capcană trimisă la un centru pentru sateliţi al Uniunii Europene, aflat în imediata apropiere a capitalei spaniole.

Primele date arată că toate scrisorile trimise înaintea celei de la Ambasada SUA au fost trimise din interiorul Spaniei, a declarat jurnaliştilor adjunctul ministrului de interne al ţării. Rafael Perez a spus că dispozitivele artizanale au fost trimise în plicuri/pachete de culoare maro care conţineau o pulbere inflamabilă şi un fir de declanşare ce ar fi generat mai degrabă o flamă decât o explozie.

Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit de o scrisoare-capcană

O „explozie” a avut loc în sediul ambasadei Ucrainei de la Madrid. În urma incidentului, un angajat al instituției, care „manipula o scrisoare”, a fost rănit, potrivit unei surse din cadrul poliției, transmit AFP și Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE