Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

'Am crezut că e sfârșitul': Rusia intensifică atacurile cu rachete în Ucraina

Capitala Ucrainei a fost din nou în linia de foc în noaptea de joi spre vineri, pentru prima dată în mai bine de două luni, când Rusia și-a îndreptat din nou capul spre Kiev - lansând atacuri mortale cu rachete care s-au soldat cu doi morți. Loviturile au vizat infrastructura civilă și au avariat clădiri rezidențiale - lăsându-i pe mulți fără curent electric, potrivit Euronews.com.

Șeful administrației militare de la Kiev, Serghei Popko, a declarat că au trecut 79 de zile de când Rusia a lansat rachete de croazieră împotriva capitalei ucrainene.

În altă parte, zonele rezidențiale din așezările de pe malul drept al Hersonului au raportat, de asemenea, bombardamente intense din partea forțelor ruse, soldate cu șase răniți. Rapoartele sugerează că Moscova a tras peste 400 de obuze asupra zonei în doar o zi.

Stadiul negocierilor de pace

Prim-ministrul ucrainean Denys Chmygal a declarat că o persoană a fost ucisă în urma unui atac cu rachete în regiunea Harkov. Alte trei persoane au fost rănite, iar clădirile rezidențiale au fost avariate. Atacul a avariat, de asemenea, o stație electrică, lăsând sute de persoane fără curent electric.

"Când am alergat de-a lungul geamului, chemându-mi pisica, am crezut că a murit aici. Am fost atât de fericită că a venit mai târziu. Mulțumesc lui Dumnezeu că suntem în viață. Am crezut că este sfârșitul", a declarat Iryna Hrekova, rezidentă din Harkov.

Loviturile vin în timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei conversații audio înregistrate, a declarat unui jurnalist că negocierile de pace în termenii Kievului sunt "total nerealiste".

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că, în total, Rusia a efectuat 30 de lovituri de grup cu arme de precizie și drone în această săptămână.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE