Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alina Gorghiu, după BPN PNL: Nu s-a discutat despre ieșirea niciunui partid de la guvernare

Publicat de: Euronews

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, a spus luni, ulterior ședinței BPN al PNL, că informațiile potrivit cărora în PNL s-au discutat mai multe scenarii, precum ieșire de la guvernare a PSD sau UDMR, sunt fake news. Totodată, Gorghiu a mai spus că în partid nu s-a discutat despre remanieri, acesta fiind un atribut al premierului.

"Nu, este fake news ce s-a aflat dintr-o anumită sursă (...), dar e clar că nu a fost la şedinţă. Am fost la şedinţa BPN, zâmbesc pentru că nu are legătură cu şedinţa noastră, nu s-a discutat despre ieşirea niciunui partid, nici a PSD, nici a UDMR, de la guvernare. Şi cred şi v-o spun la modul foarte ferm şi serios, în această perioadă orice partid şi-ar pune problema să iasă de la guvernare s-ar decredibiliza total. Exclud ca vreunui partid consolidat, sănătos la cap, să-i treacă prin cap un asemenea scenariu", a declarat Gorghiu, citată de Agerpres.

Întrebată ce măsuri pot fi luate în coaliţie pentru a nu exista tensiuni cu UDMR, Gorghiu a spus că va exista o şedinţă a coaliţiei şi explicaţiile liderilor UDMR după declaraţia premierului Ungariei la Tuşnad, context în care lucrurile vor fi lămurite şi lumea "se va concentra pe exerciţiul guvernamental şi parlamentar".

Există tensiuni în coaliție?

"Eu nu le-aş numi tensiuni permanente în coaliţie, sunt discuţii, ca în absolut orice fel de format care presupune mai mult de o persoană. Există discuţii, există dezbateri, chiar şi polemici, dar pe care încercăm să le ducem în sfera constructivului. Va exista acea lămurire, sunt convinsă, în coaliţie cu privire la acea declaraţie a premierului Orban, este inevitabilă o şedinţă a coaliţiei şi sunt inevitabile explicaţiile, pentru că ceilalţi lideri ai coaliţiei le-au solicitat. Ca atare, sunt convinsă că ele vor veni, însă sper eu că a trecut acea perioadă de vârf, de tensiune şi că, după ce vor fi lămurite lucrurile în cadrul coaliţiei, toată lumea se va concentra pe exerciţiul guvernamental, pe exerciţiul parlamentar, aşa cum trebuie", a punctat Gorghiu.

Gorghiu a afirmat că a condamnat imediat declaraţiile de la Tuşnad ale premierului Viktor Orban. Ea a mai spus că toţi liderii PNL s-au delimitat de acestea şi au apreciat poziţia preşedintelui Iohannis.

"Eu am condamnat imediat după declaraţiile premierului Orban, care au avut loc pe teritoriul României, genul acela de declaraţii, ne-am delimitat de ele toţi liderii PNL, toată lumea a apreciat şi poziţia preşedintelui României, care a fost una fermă cu privire la acele declaraţii. Ca atare, cred că în momentul acesta a pune paie pe foc suplimentar şi a tot da declaraţii pe un subiect pe care s-au dat toate declaraţiile posibile nu e deloc constructiv", a conchis Gorghiu pe această temă.

Va fi remaniat Virgil Popescu?

Întrebată de ziarişti la Palatul Parlamentului dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a gestionat bine criza energetică, Gorghiu a afirmat că acesta şi-a asumat o misiune "dificilă", însă acum situaţia este "una stabilă" şi Executivul a luat toate măsurile pentru a se putea trece peste o iarnă dificilă.

"În acest moment, în interiorul PNL nu a fost discutată remanierea. (...) Consider că Virgil Popescu şi-a asumat o misiune foarte dificilă şi că, la acest moment, situaţia este una stabilă şi că Guvernul a luat toate măsurile pe care putea să le ia, astfel încât să putem să trecem peste o iarnă dificilă", a susţinut Alina Gorghiu.

Ea a mai fost întrebată cum comentează faptul că Virgil Popescu s-ar afla, "potrivit unor surse", pe o listă de remaniere cu trei nume.

"Tot ca pe o ştire care nu are o legătură cu realitatea. Nu s-a discutat de remanieri în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, însă orice remaniere este atributul premierului şi atunci când va ajunge la concluzia, în urma discuţiilor din coaliţie, că trebuie să îmbunătăţească activitatea pe anumite portofolii sunt absolut convinsă că premierul României va anunţa public, nu va sta să dezbată pe holul Parlamentului", a răspuns Gorghiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE