Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alianța PSD-PNL, agreată la Bruxelles. Președintele PES: ”Așa putem să protejăm supremația dreptului și democrația”

Socialiștii europeni susțin alianța electorală PSD-PNL, dar și o "super mare coaliție" formată în Parlamentul European alături de Partidul Popular, Renew și Grupul Verzilor. Acestea ar fi câteva dintre concluziile întâlnirii pe care au avut-o la București liderii Partidului Socialiştilor Europeni. Întâlnire la care a participat și cancelarul german, Olaf Scholz.

Unii dintre cei mai importanți lideri europeni au vizitat capitala României în această primăvară. După Ursula, Roberta Metsola și Charles Michel, a venit rândul liderilor socialișilor europeni să vină în capitala noastră pentru a discuta despre strategia privind alegerile. Printre cei mai importanți invitați se numără Olaf Scholz și candidatul Nicolas Schmit.

Victor Negrescu, europarlamentar: ”Ne-am câștigat o reputație importantă la nivel european și prin prisma ajutorului pe care l-am acordat Rep Moldova și Ucrainei. România este un partener constructiv și mai mult decât atât am reușit să atragem bani... automat se traduce prin prezența acestor lideri importanți la București.”

Liderii socialiștilor europeni susțin alianța PSD-PNL de la București

Cele două partide din coaliție au depus o listă comună de candidați pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie.

Stefan Lofven, Preşedintele Partidului Socialiștilor Europeni: ”Ei știu mai bine ce trebuie să facă pentru a câștiga alegerile. Cred că așa putem să protejăm supremația dreptului și democrația.”

Maria Grapini, europarlamentar: ”În momentul în care vezi că există un pericol pentru proiectul UE, sigur că trebuie să faci această alianță. Spun pentru cei care n-au aflat, în PE nu există opoziție și putere. Noi facem alianțe pe inițiativă, proiect legislativ. Uneori facem SD cu popularii, sau cu Renew, Verzii. Astfel încât să avem un act echilibrat.” 

Pe lângă alegerile europarlamentare, România va mai organiza în acest an și alegerile locale, prezidențiale și parlamentare.

Calendarul alegerilor din 2024

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

Partidele au depus până pe 10 aprilie listele cu candidații la alegerile europarlamentare 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE