Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu nu e sigur de o candidatură la prezidențiale: ”Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite în judeţul Vaslui, că nu ştie dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al României.

El a afirmat că va vorbi despre acest lucru după data de 10 iunie.

"Facem politică pentru România, pentru români şi facem politică în primul şi în primul rând pentru că Dumnezeu ne-a ales să facem acest lucru. Trebuie să ne învăţăm foarte bine lecţiile din trecut, ca să putem construi un viitor mult mai bun. Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României. Ce ştiu este că acum am o provocare mult mai mare, cea de prim-ministru al României", a subliniat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a spus că PSD a adus întotdeauna un plus de maturitate guvernării, dar a menţionat că partidul său nu poate dezvolta singur România, ci are nevoie de nişte parteneri, iar la acest moment cei mai potriviţi parteneri sunt cei de la PNL.

Premierul Marcel Ciolacu, a efectuat, vineri, alături de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, şi alţi lideri ai partidului, o vizită în judeţul Vaslui pentru verificarea stadiului lucrării de infrastructură rutieră la centura ocolitoare a municipiului Bârlad.

El a participat, de asemenea, la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Vaslui, în cadrul căreia deputatul Adrian Solomon a fost ales preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

Calendarul alegerilor din 2024

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE