Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Rafila vrea spitalele din Bucureşti integrate într-o platformă comună: ”Se pot economisi bani și timp”

Alexandru Rafila susține ideea integrării într-o platformă comună a spitalelor din Capitală, atât pentru a face economii, cât şi pentru a oferii servicii mai bune pacienţilor.

”Sigur că trebuie să existe o gândire, pentru că discutăm de 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, unele dintre ele foarte dezvoltate, foarte moderne. Apropo de spital nou construit, Spitalul de Ortopedie Foișor și chiar vă invit să mergeți să-l vizitați și o să rămâneți uimit de modul în care arată acest spital. Noi avem încă un nou, da, construit, e un spital deosebit.

Sigur, el este un spital de monospecialitate, dar un spital din București. Din punctul meu de vedere trebuie integrate într-o platformă comună, care pe de o parte să economisească banii. Gândiți-vă, una e să facp achiziții la un spital, altceva să facp achiziții la 19 spitale. Principalele materiale sanitare și consumabile, chiar și anumite tipuri de echipamente se pot cumpăra printr-o licitație comună pentru toate cele 19 spitale.

Ele sunt în subordinea Primăriei Capitalei la care are o autoritate, se numește ASSMB. Ei trebuie să facă o reformă în cadrul acestei autorități încât să aibă platforme comune, să poată să existe accesul la servicii de sănătate de toate tipurile, pentru că spitale oferă astfel de servicii cele din subordinea Primăriei Capitale.

Și atunci accesul, aceste servicii, știu, o să opereze, de exemplu, platforme comune pentru analizele medicale, care sunt costisitoare. Astea se pot face, dar sigur, trebuie un interval nu foarte lung de timp. Cred că în 2-3 ani această integrare a serviciilor de asistență medicală spitalicească a aflate în subordinea Primăriei Capitale se poate realiza.

Fiecare spitalul are un management separat, nu integrează, nu sunt integrate serviciile între cele 19 spitale. Sunt probleme legate de autorizare.”, a declarat Alexandru Rafila.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE