Ministrul sănătății, despre starea românilor răniți în Bulgaria: „Sunt conștienți şi cooperanți”

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în urma accidentului rutier produs în Bulgaria sunt conştienţi şi cooperanţi, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a efectuat o vizită la unitatea medicală.

„În mod evident, la astfel de persoane pot apărea şi complicaţii. (...) Nu cei care erau la terapie intensivă, ci cei care erau în secţia obişnuită. Sunt mulţumiţi de modul în care au fost trataţi şi suntem împreună cu ei şi cu familiile lor, care deja au luat contactul să rezolvăm orice probleme apar din punct de vedere medical sau administrativ. Starea este stabilă. Pe doi dintre ei i-am vizitat şi unul dintre ei are leziuni minore, dar trebuie totuşi reechilibraţi, nu numai din punct de vedere medical, tradiţional, ci şi din punct de vedere psihologic. Psihologul spitalului, cred, a stat de vorbă cu ei. Din câte ştiu, au fost văzuţi de un medic psihiatric, pentru că şocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii şi-au pierdut chiar şi rudele în acest accident”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mulțumit echipei medicale de la Spitalul Floreasca

„Era o zi de weekend, dar weekend-ul nu este o zi neobișnuită pentru cei de la spitalele de urgență și le mulțumesc pentru profesionalism celor de la Unitatea de Primiri Urgențe care au evaluat pacienții și colegilor de la SMURD care au făcut posibil transferul în condiții de siguranță a pacienților din zona accidentului, din regiunea Veliko Târnovo la Spitalul de Urgență Floreasca”, a transmis Alexandru Rafila.

Rafila a completat că pacienții nu vor fi mutați într-o altă unitate medicală, deoarece sunt bine îngrijiți la Floreasca. Potrivit ministrului, persoanele rănite sunt din mai multe orașe din țară: Timișoara, Slatina, județul Prahova, București și au vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.

În accidentul produs în weekend în zona Veliko Târnovo din Bulgaria, cinci români au fost răniţi şi trei au murit. Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

Cei opt călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri. Şapte erau cetăţeni turci, iar restul români

Distribuie

Taguri