Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Alertă aeriană în Ucraina. Explozii în Kiev, un mort şi trei răniţi în regiunea Herson

Luni dimineață au sunat alertele aeriene în Ucraina. Rușii au lansat 18 rachete de pe bombardiere strategice. Armata ucraineană a anunțat că a reușit să distrugă 15 dintre acestea. În orașul Pavlograd 25 de oameni au fost răniți, dintre care trei sunt copii. 

01/05/2023 , 15:15

Un mort şi trei răniţi în urma unui bombardament rusesc în regiunea sudică Herson

O persoană a fost ucisă şi trei rănite în noaptea de duminică spre luni în bombardamente ruseşti în regiunea Herson din sudul Ucrainei, a transmis luni administraţia militară locală, potrivit AFP.

Moscova a lansat la primele ore ale dimineţii de luni noi salve de rachete asupra oraşelor ucrainene, forţele Kievului spunând că au neutralizat cea mai mare parte din ele.

"Armata rusă a vizat cartiere rezidenţiale în zone populate din regiune şi o clădire oficială din centrul Hersonului", a transmis şeful administraţiei militare locale, Oleksandr Prokudin, pe Telegram.

În regiunea sudică Dnipropetrovsk, un atac cu rachete a făcut cel puţin 25 de răniţi, inclusiv trei copii, a informat luni pe Telegram Serghei Lîsak, un responsabil al administraţiei regionale.

Dimineața devreme, după ora patru, în marile orașe din țară au început să sune sirenele, iar autoritățile au cerut  populației să intre în adăposturi. Au fost explozii la Kiev, dar și în alte orașe. Administrația prezidențială a confirmat că unitățile de apărare antiaeriană din Kiev au lansat mai multe rachete pentru a distruge proiectilele lansate de ruși.

Cel mai recent atac masiv cu rachete a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute când 25 de civili au fost uciși. Cea mai gravă situație a fost în orașul  Uman, unde o rachetă lansată de ruși a lovit un bloc de locuințe, iar o parte din clădire s-a prăbușit. A doua zi, ucrainenii au lansat un atac cu drone asupra unui depozit petrolier din peninsula Crimeea, provocând un incendiu uriaș. Potrivit armatei ucrainene, depozitul livra carburant pentru Flota rusă din Marea Neagră, care lansează rachete asupra orașelor din Ucraina.     

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE