Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ajutor guvernamental după cutremur pentru supaviețuitorii din Nepal. Pentru a ajunge la refugiați, autoritățile refac drumurile distruse

În Nepal, supraviețuitorii cutremurului distrugător care acum câteva zile a ucis 157 de persoane, caută printre ruine în speranța că vor mai găsi pe cineva în viață. În acest timp, reprezentanții autorităților încep să ducă ajutoare în zona calamitată.

Este greu de crezut că ar mai putea fi găsiți supraviețuitori după cutremurul care s-a simțit până în New Delhi, capitala Indiei vecină cu Nepalul. Oamenii au pierdut tot și nu cred că ar mai putea recupera ceva, așa că acum depind în totalitate de acțiunile autorităților.

Nirmala Sharma, supraviețuitoare a seismului: ”Majoritatea bunurilor noastre sunt sub dărâmături, toate paturile, hainele, bijuteriile și banii sunt acolo și nu am reușit să recuperăm nimic. În cele din urmă, am primit un cort și ceva mâncare pentru a putea mânca, până acum nu am avut prea multă mâncare.”

Cutremurul a făcut și zeci de răniți, o parte dintre ei ajunși deja la spital. Înainte de a putea ajuta, autoritățile au fost obligate să elibereze drumurile, blocate de mai multe alunecări de teren.

Harish Chandra Sharma, funcționar al guvernului local: ”Am terminat prima fază a operațiunilor de salvare și de căutare a morților și răniților, iar pe aceștia din urmă i-am și dus în spitale. Acum lucrăm la a doua parte a acțiunii, distribuim materiale de ajutor umanitar, pentru a-i ajuta pe oameni, și, în același timp, adunăm informații despre pagube.”

Nepal este o țară lovită frecvent de cutremure pentru că țara este situată în zona în care se lovesc două plăci tectonice importante. În 2015, peste nouă mii de nepalezi au murit în două cutremure și mai mult de un milion de case au fost distruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE