Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur puternic în Nepal. Peste 100 de persoane au murit, iar bilanțul ar putea crește

Peste 128 de oameni au murit în urma unui cutremur produs în Nepal. Seismul, cu magnitudinea de 5,6, a fost resimțit și în orașe din țara vecină, India. Autoritățile au declarat că se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească, menționând că comunicațiile au fost întrerupte cu multe localități.

Pământul s-a cutremurat aproape de miezul nopții și a afectat, în special, localitățile din vestul Nepalului. Operațiunile se desfășoară cu dificultate mai ales în localitățile care au rămas izolate.

Cel mai puternic seism de la dezastrul din 2015

La spitalul regional din orașul Nepalgunj, peste 100 de paturi au fost puse la dispoziție, iar echipe de medici au fost pregătite să ajute răniții.

"Dormeam adânc când, dintr-o dată, a început să se cutremure violent. Am încercat să fug, dar întreaga casă s-a prăbușit. Am încercat să scap, dar jumătate din corpul meu a fost îngropat în dărâmături", a declarat Bimal Kumar Karki, una dintre primele două persoane care au fost aduse la spitalul regional, potrivit Associated Press.

"Am țipat, dar vecinii mei erau în aceeași situație și strigau după ajutor. A durat aproape o jumătate de oră sau o oră până când salvatorii m-au găsit", a spus el.

Statul vecin, India, s-a oferit să ajute în misiunile de salvare. Premierul indian Narendra Modi a împărtășit pe rețelele de socializare că este profund întristat de pierderile de vieți omenești și de pagubele provocate de cutremurul din Nepal. "India este solidară cu poporul nepalez și este pregătită să ofere toată asistența posibilă", a spus el.

Cutremurele sunt frecvente în Nepal. Cel produs noaptea trecută este cel mai puternic de la dezastrul din 2015, când nouă mii de oameni au murit și peste 20 de mii au fost răniți în urma a două cutremure.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE